fallback

Спад в продажбите води до нарастване на загубата на Alcatel-Lucent

Компанията, която е най-големият доставчик на фиксирани телефонни мрежи, изпитва сериозни трудности в кризата

09:41 | 30.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Френската компания Alcatel-Lucent обяви увеличаване на загубата си през третото тримесечие на годината, като основната причина за това е силният спад в продажбите заради кризата.

Загубата възлиза на 182 млн. долара, или 8 цента на акция. Година по-рано френската компания реализира загуба от 40 млн. евро, или 2 цента на акция. Резултатът сега е по-слаб от предварителните очаквания на анализатори, анкетирани от Bloomberg, които са прогнозирали загуба от 174,4 млн. евро.

Alcatel-Lucent, която е най-големият доставчик на фиксирани телефонни мрежи в света, отчита спад на продажбите от 9,3 на сто през третото тримесечие на годината до 3,69 млрд. евро.

Заради тежката икономическа ситуация в компанията се осъществява програма за преструктуриране, която има за цел да намали годишните разходи със 750 млн. евро до четвъртото тримесечие на годината. Според изпълнителния директор на компанията тази цел е осъществена на 80% към този момент.

Преди днешните данни акциите на Alcatel-Lucent се движеха с ръст от началото на годината в размер на 88 на сто, след като през 2008 година книжата на компанията изгубиха 69 на сто от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:49 | 10.09.22 г.
fallback