fallback

Sony с нова загуба, но с повишена прогноза за годината

Компанията е на път да отчете загуба в две поредни години за пръв път от листването си на борсата

09:15 | 30.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Японската компания Sony обяви поредна тримесечна загуба, която обаче е по-малка от предварителните очаквания. Това позволява на шефовете на компанията да подобрят прогнозата си за представянето на Sony през цялата година.

За периода юли-септември Sony отчита загуба от 26,3 млрд. йени (289 млн. долара), а като основна причина за това се посочва бавното възстановяване от икономическата криза, предава АР.

Новите очаквания за пълната фискална година, която приключва през март догодина, са за загуба от 95 млрд. йени (1 млрд. долара). Предишната прогноза на Sony беше за загуба в размер на 120 млрд. йени (1,3 млрд. долара). За миналата фискална година пък компанията реализира загуба от 98,9 млрд. йени.

Към момента в Sony се извършва преструктуриране, в резултат на което ще бъдат съкратени общо 16 хил. души, а осем завода ще бъдат затворени. Основна роля за това е фактът, че компанията е на път да отчете две поредни години със загуба за пръв път от листването си на борсата през 1958 година.

Днес акциите на Sony поскъпнаха с 2,8 на сто на борсата в Токио, като отчетът на компанията бе предаден след края на търговията. Основният борсов индекс в страната Nikkei 225 повиши стойността си с 1,5 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:19 | 07.09.22 г.
fallback