fallback

Google влиза на пазара на навигационни системи

Компанията пуска продукт за мобилен телефон, който ще предоставя възможност за указване на желана посока на движение в реално време

18:16 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Google прибавя Garmin и TomTom в дългия списък с имена на конкурентни компании, обявявайки стъпването си на пазара на навигационни системи.

Компанията съобщи, че новият й продукт Google Maps Navigation, който може да се използва на мобилен телефон, ще предоставя възможност за указване на желана посока на движение в реално време. Софтуерът е предназначен за смартфони, работещи под Android (собственост на Google), предава Ройтерс.

Така Google заплашва сериозно пазарния дял на компании като Garmin и TomTom, които продават навигационни системи. Отскоро TomTom прави и навигационни приложения за iPhone на Apple, като цената на софтуера в САЩ е 99,99 долара.

Според първоначалната информация на Google, Google Maps Navigation, който засега ще покрива само САЩ, ще е безплатен за потребителите. Възможно е приходите да идват от привличане на рекламодатели.

От групата посочват, че на по-късен етап не е изключено продуктът да бъде използван и при смартофни, които не ползват операционната система Android, но се подчертава, че софтуерът си има специални хардуерни изисквания.

Не се предоставя коментар по отношение на това дали iPhone, който включва вградени дигитални карти от Google в своето стандартно меню, ще предлага новата навигационна услуга. Единственото, което се уточнява по този въпрос, е, че новият iPhone 3GS, има капацитета да поддържа навигационния продукт.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:00 | 06.09.22 г.
fallback