fallback

Шведската Bonnier Business Press смени борда на вестник Пари

За изпълнителен директор е назначена Лилия Апостолова, която ще замени на поста Валентин Панайотов

13:48 | 26.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Шведската компания Bonnier Business Press, която държи мажоритарния пакет акции в бизнес всекидневника „Пари”, смени борда на директорите на дружеството, съобщиха от компанията.

За изпълнителен директор е назначена Лилия Апостолова, която ще замени на поста Валентин Панайотов, един от основателите на вестника.

Лилия Апостолова е работила като репортер, бизнес редактор и управляващ редактор на вестник „Капитал“. Била е и изпълнителен директор на инвестиционен посредник „Натурела Груп“. В момента е съдружник в „Списание Едно“.

Bonnier Business Press е в процес на придобиване на останалите акции, притежавани от Валентин Панайотов.

“Тази сделка е знак от наша страна, че вярваме във вестник „Пари“ и че имаме намерение да останем в страната и да развиваме вестника и неговите продукти, насочени към бизнес средите в България“, каза Ханс-Якоб Боние, член на борда на Bonnier AB.

Bonnier AB е частна компания с 200-годишна история. Тя контролира 150 компании, които оперират в 21 страни. В Швеция издава сутрешния вестник Dagens Nyheter, както и бизнес ежедневника Dagens Industri. Наскоро компанията придоби в САЩ пакет от издания от Time Inc.

Дъщерната компания на Bonnier AB - Bonnier Business Press, публикува печатни ежедневници и седмичници, уеб сайтове и списания в единадесет страни от Европа. В дружеството са наети около 1500 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:20 | 11.09.22 г.
fallback