fallback

Deutsche Bahn плаща над 1 млн. евро глоба, следили пощата на служителите си

Скандалът по вътрешния шпионаж в германските железници се развихри в началото на годината

17:30 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немските държавни железници Deutsche Bahn ще заплатят заради четене на електронната поща на свои служители рекордната за това нарушение глоба от 1,12 млн. евро, съобщи DPA.

Проведеното разследване е установило, че Deutsche Bahn е преглеждала личната електронна кореспонденция на свои служители за периода 2002/07 г. и по този начин компанията е нарушила конфиденциалността на личната информация.

От ръководството на Deutsche Bahn са коментирали, че са си направили „правилните изводи“ от дадената ситуация и вече спазват конфиденциалността на данните на своите служители.

Скандалът по вътрешния шпионаж в германските железници се развихри в началото на годината, когато в медиите излезе информация, че е следена лична кореспонденция на служители, с цел да се проследят възможни контакти с конкурентни фирми. В Deutsche Bahn дори е бил създаден специален отдел, занимаващ се с мониторинг за електронната поща на служителите.

След направените разкрития шефът на концерна беше принуден да подаде оставка заради вълната от критики на обществеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
fallback