fallback

Печалбата на Microsoft надмина очакванията, акциите скочиха с 9%

Софтуерният гигант отчита спад на печалбата, но доста по-малък от предварителните прогнози

16:01 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Отчетът на софтуерния гигант Microsoft поднесе поредната приятна изненада на инвеститорите, което изстреля акциите на компанията с 9 на сто преди старта на днешната сесия.

Компанията е отчела спад на печалбата си от 18 на сто до 3,57 млрд. долара, което се равнява на 40 цента на акция през третото тримесечие на календарната година. В същото време приходите са се свили с 14 на сто до 12,92 млрд. долара, предава Market Watch.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за спад на печалбата до 32 цента на акция на база приходи от 12,4 млрд. долара.

Основна причина за добрите резултати са затегнатите разходи в компанията, съобщават от Microsoft. Сега шефовете на гиганта се надяват на още по-добри резултати за настоящото тримесечие, като това е свързано с пускането на операционната система Windows 7, което официално стана вчера.

В минутите за търговия преди старта на днешната борсова сесия акциите на Microsoft се изстреляха с над 9 на сто спрямо вчерашното си затваряне от 26,59 долара на акция.

Още отчети на технологичните гиганти в САЩ:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:58 | 23.10.09 г.
fallback