fallback

Google със собствен смартфон до края на 2009?

В средата на следващата година ще има и нетбук на компанията

16:44 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Дългоочакваният смартфон на Google, за който се спекулира от доста време насам, може да стане реалност на пазара до края на 2009 г., се казва в информация на блогър на FT, който се позовава на писмо на инвестиционния посредник Northeast Securities, разпратено до акционерите на компанията.

Според същата информация в средата на следващата година компанията ще пусне и свой модел нетбук с операционната система Chrome OS.

Относно телефона засега се знае, че ще работи под Android 2.0, използван и при Motorola Droid, който се чака на пазара в САЩ от ноември.

Анализатори на сектора гледат на Droid като на доста силен конкурент на настоящия лидер при смартфоните – iPhone на Apple. Предвид опита на Google с Android до момента и силното представяне на компанията в много други сегменти се смята за много вероятно продуктът на Apple да загуби от пазарния си дял и за сметка на Google-телефона.

Особено подходящ момент за старта на новия продукт биха се оказали предстоящите празници в края на годината, ако информацията на блогъра на FT се окаже достоверна и такъв смартфон наистина излезе скоро в продажба.

За третото тримесечие на тази година Google отчете 27% ръст на нетната си печалба на годишна база до 1,64 млрд. долара, като продажбите й за периода възлизат на 4,38 млрд. долара.

От компанията казаха, че са се справили с кризата и гледат на бъдещето с оптимизъм.

Информацията за компанията се появи в интернет снощи след края на редовната борсова сесия в Ню Йорк. В началото на днешната търговия акциите на групата се повишават с 0,34% до 553,61 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:52 | 28.08.22 г.
fallback