fallback

Dell затваря завод в САЩ, пуска смартфон под Android

Близо 600-те души, които работят в завода, ще бъдат съкратени през следващия месец

10:24 | 08.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компютърният гигант Dell обяви, че ще затвори свой завод, намиращ се в американския щат Северна Каролина, в началото на следващата година. В рамките на план за преструктуриране на компанията ще бъдат съкратени и 905 работни места, предава Ройтерс.

Затварянето на производствената мощност се очаква да приключи в края на януари, се уточнява в съобщение на Dell. Близо 600-те души, които работят в завода, ще бъдат съкратени през следващия месец.

През изминалата финансова година групата вече закри около 11 хил. работни места и реорганизира дейността си, за да отговори на пазарната ситуация с намалено търсене от началото на кризата.

От информация на Wall Street Journal пък става ясно, че компанията смята да пусне смартфон, работещ под операционната система Android на Google в съвместен проект с телеком оператора AT&T. Пускането в продажба на новия продукт е предвидено за началото на 2010 г.

Цитирайки, източници близки до Dell, вестникът обяснява, че апаратът ще има сензорен екран и ще е оборудван с фотоапарат.

От Google и AT&T до момента не са коментирали информацията, а в Dell отказват да дадат повече подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:30 | 02.09.22 г.
fallback