fallback

Лондонският Evening Standard става безплатен

Притежателите на изданието разчитат чрез безплатното разпространение да увеличат тиража на вестника от сегашните 250 хиляди броя на 600 хил. броя

16:49 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Лондонският вечерен вестник Evening Standard, принадлежащ на руския бизнесмен Александър Лебедев, от 12 октомври става безплатен, съобщава РИА Новости, позовавайки се на съобщение на редакцията на изданието.

Основен собственик на Evening Standard със 75,1% от акциите от януари е руският предприемач Александър Лебедев, а останалите 24,9% от акциите останаха притежание на предишния собственик - Daily Mail & General Trust (DMGT).

През своята 180-годишна история Evening Standard никога досега не се е разпространявал безплатно. Към момента вестникът струва 50 пенса. Притежателите на изданието разчитат чрез безплатното разпространение да увеличат тиража на изданието от сегашните 250 хил. броя на 600 хил. броя и да привлекат още рекламодатели.

По думите на Лебедев „Evening Standard е първият водещ и качествен вестник, който става безплатен, и се надявам, че и други ще последват примера му“. Главният редактор на лондонския вестник допълва, че преминаването към безплатно разпространение е „исторически момент и дава огромни възможности на Evening Standard, който го очаква възхитително и стабилно бъдеще с тази новаторска стратегия за над двойно увеличение на тиража“.

В същото време през последните седмици стават големи промени на лондонския вестникарски пазар като цяло. В средата на септември прекрати съществуването си безплатният вестник Londonpaper, издаван от медия-корпорацията News Corporation на фамилията Мърдок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:27 | 10.09.22 г.
fallback