fallback

Дерипаска купува най-големия сръбски дистрибутор на печатни издания

Сръбската Futura Plus има пазарен дял при дистрибуция на пресата от 22%

10:25 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията „Роспечат“, която е под контрола на РАИНКО на руския милиардер Олег Дерипаска, води преговори за закупуване на най-големия сръбски дистрибутор на печатни издания Futura Plus, съобщава белградският вестник Danas.

От ръководството на Futura Plus, която притежава около 1150 магазина и павилиона за продажба на вестници и цигари, са потвърдили за „Комерсант“ информацията, посочвайки, че изходът от преговорите ще стане известен в края на септември. От компанията на Дерипаска не са коментирали информацията.

Роспечат притежава в Русия около 4000 пункта за търговия на дребно. Дълговете на сръбската Futura Plus, която по собствени данни има пазарен дял при дистрибуция на пресата от 22%, са над 3 млн. долара. Тя е под контрола на Emerging Marketing Investments на Станко Суботич.

Според сръбското издание през последните дни доставчиците на вестници и списания на Futura Plus са отказали да й сътрудничат заради възникнали проблеми със заплащането. В тази връзка вестникът твърди, че руската компания е обещала да погаси всички дългове на сръбския дистрибутор и да не съкращава персонала. А руски експерти коментират, че Дерипаска едва ли ще заплати за Futura Plus голяма сума, тъй като и на неговите активи тежат дългове.

Олег Дерипаска вече се е опитвал през миналата година да купи един актив в Сърбия – влизащият в „Базел“ „Союзметаллресурс“ е участвал в търга за покупката на медододобивния комбинат RTB Bor, но така и не се е стигнало до споразумение със сръбските власти по условията на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:30 | 10.09.22 г.
fallback