fallback

Adobe купува компания за анализ на сайтове за $1,8 млрд.

Производителят на Photoshop иска да засили позициите си в сегмента на софтуерните продукти, насочени към големите корпорации

10:45 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Adobe Systems, производител на софтуерните продукти Photoshop и Acrobat, обяви, че ще придобие за 1,8 млрд. долара базираната в Юта компания Omniture, разработваща софтуерни продукти за бизнес анализи и обработка на данни за развитието на уебсайтове.

Чрез покупката Adobe иска да засили присъствието си в сегмента на софтуерните продукти, насочени към големите корпорации, става ясно от съобщение на компанията.

Групата предлага по 21,50 долара в брой за акция на Omniture, което е премия от 24% спрямо цената на затваряне вчера в Ню Йорк и от 45% над средната цена на затваряне през последните 30 търговски сесии.

Според условията в предварителното споразумение, сключено между компаниите, Omniture ще стане подразделение на Adobe, като ще се управлява от настоящия му изпълнителен директор Джош Джеймс.

Adobe обяви още финансовите си резултати за третото фискално тримесечие, като печалбата на акция възлиза на 0,26 долара (общо 136 млн. долара) спрямо 0,35 долара за брой за същия период преди година. Това обаче превиши леко средните очаквания на пазара. Акциите на Adobe затвориха със спад, но след обявяването на предстоящата сделка скочиха с 25% по време на извънборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:27 | 31.08.22 г.
fallback