fallback

Google пусна ново приложение за онлайн новини

Като основно предимство на Fast Flip се сочи по-бързата скорост на зареждане

10:37 | 15.09.09 г.

Интернет компанията Google представи ново приложение за онлайн четене на новини, наречено Fast Flip (бързо прелистване – бел. ред.), в което са представени новини и материали от медии като BBC, New York Times и Washington Post.

Компанията представи приложението на конференцията TechCrunch50 в Сан Франциско, като сравни бързото му зареждане с прелистването на страници на списание „наистина бързо“. Именно по-добрата скорост в сравнение с времето, за което обикновено се зарежда една убестраница, се сочи като едно от основните предимства на приложението.

Fast Flip дава възможност на потребителите да разглеждат новини от сайтовете на партньорите на Google, които са общо около 40. Съдържание предлагат списания като Atlantic, BusinessWeek, Cosmopolitan, Elle, Marie Claire, Newsweek и Popular Mechanics, както и новинарски сайтове като TechCrunch, Salon и Slate.

Базираната в Калифорния Google има обтегнати отношения с някои щатски издателства, като сега плановете са интернет компанията да споделя рекламните приходи от Fast Flip с медийните си партньори.

Популярният агрегатор на новини на компанията, Google News, привлече критиките на редица собственици на вестници в САЩ заради това, че слага линкове към техни статии без заплащане. От компанията отхвърлиха тези обвинения с аргумента, че предоставят на вестниците безплатна услуга за привличане на трафик към техните сайтове.

Миналата седмица стана известно, че компанията предлага да разработи онлайн платежна система, която да се използва от изданията в интернет, когато държат да таксуват читателите за своето съдържание.

„Партньорите ще си поделят приходите от контекстуална реклама на Fast Flip“, обяснява програмистът на приложението Кришна Барат, цитиран от АФП. Това дава възможност на издателите да привлекат нови читатели към съдържанието си“.

Приложението показва само първата страница на даден материал, като читатетите, които искат да прочетат повече, трябва да продължат към сайта на съответния издател.

За момента Fast Flip се счита за експериментален продукт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:54 | 08.09.22 г.
fallback