fallback

NEC, Casio и Hitachi се обединяват при мобилните телефони

Обединявайки се, компаниите ще изпреварят втория най-голям пазарен играч в Япония – Panasonic

11:13 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Японските групи за потребителска електроника NEC, Casio и Hitachi са постигнали споразумение за обединяване на подразделенията си за мобилни комуникации, за да постигнат по-голяма конкурентноспособност, съобщават от компаниите, цитирани от АФП.

Casio и Hitachi вече имат обща компания, създадена през 2004 г. (Casio Hitachi Mobile Communications), с която NEC ще се обвърже, за да бъде създадена нова фирма. В нея NEC ще има дял от 66%, a Casio и Hitachi съответно 17,34 на сто и 16,66 на сто.

Новата компания ще се нарича NEC Casio Mobile Communications и ще започне официално дейността си през април 2010 г. В нея ще работят около 2200 души.

Групата ще разработва, произвежда и продава мобилни телефони за трите марки, става ясно от обясненията на японските производители.

Според данни на изследователския институт MM NEC държи третата позиция на пазара на мобилни телефони в Япония, като делът й възлиза на 13 на сто. Casio е с дял от 4,1% (на седмо място), а Hitachi има 2,2% (девето място).

Обединявайки се, компаниите ще изпреварят втория най-голям пазарен играч – Panasonic. От няколко години първи по продажби на телефони в страната е Sharp с дял от около 25%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:10 | 24.08.22 г.
fallback