fallback

Стив Джобс направи първата си публична проява след трансплантацията

Изпълнителният директор на Apple представи нови модели на iPod в Сан Франциско

22:47 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс направи първата си публична проява след претърпяната бъбречна трансплантация. Това се случи при представянето на новите модели на iPod в Сан Франциско.

По време на събитието Джобс за пръв път говори публично за бъбречната трансплантация. Той обяви, че присаденият му бъбрек е бил на младеж на възраст около 25 години, който е загинал в автомобилна катастрофа.

Здравословните проблеми доведоха до оттегляне на Джобс от поста му за срок от 5 и половина месеца.

„Много съм щастлив да бъда тук с всички вас. Аз съм на крака. Завърнах се в Apple и обичам всяка минута от това”, обяви Джобс, цитиран от Bloomberg.

Джобс, който успя да се пребори с рака, направи последната си публична проява през октомври при представянето на нотбуците Macintosh.

Днес шефът на Apple представи нова линия от модели iPod, които притежават някои нови функции. Един от моделите – iPod Nano, притежава вградена видеокамера, FM радио и крачкомер. Устройството има 8 гигабайта памет и ще струва 149 долара.

Освен представянето на новата продуктова линия днес бе обявено, че някои от старите модели iPod ще се продават с намалени цени.

Въпреки представянето на новите модели, днес акциите на Apple изгубиха близо 2,10 долара до 170,84 долара за брой на борсата в САЩ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:03 | 12.09.22 г.
fallback