fallback

Разпродават планетата в ново онлайн Монополи

Monopoly City Streets е разработена от производителя на играчки Hasbro и използва за основа Google Maps или базата от интерактивни карти със свободен код Open Street Map

18:02 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Днес се очаква да стартира мащабна онлайн версия на играта Монополи, позволяваща включването на многобройни играчи.

Monopoly City Streets е разработена от производителя на играчки Hasbro и използва като своя основа Google Maps или базата от интерактивни карти със свободен код Open Street Map.

Според производителя това ще бъде „най-голямата игра на Монополи на всички времена“ и ще позволява на играчите да купят почти „всяка улица в света“, включена в картите.

Целта на играта, както и в традиционната версия, е всеки играч да печели повече пари от имоти и, в крайна сметка, да стане най-богатият магнат на пазара на имоти, пише BBC.

Новите играчи получават по 3 млн. „Монополи долара“, за да изградят своята виртуална империя.

След като веднъж даден играч е получил контрол над една улица, той ще може да налага наем и да изгражда виртуални имоти. Също така улиците могат да бъдат заменяни и продавани между играчите, пише изданието.

Производителят позволява също и използването на карти на късмета, с които играчите ще могат да саботират своите конкуренти, като изграждат затвори или вятърни централи на своите имоти, за да понижат стойността на имотите на съседите си.

Играта ще приключи на 31 януари 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 09.09.22 г.
fallback