fallback

Toshiba разработва таблетен компютър

Почитателите на дигиталния живот ще могат да закупят устройството срещу 249 евро

20:59 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

След като все повече потребители използват преносими компютри в своя дом, за да работят с мултимедийни приложения и да общуват в социалните мрежи, Toshiba реши да проектира собствен таблетен компютър.

Той ще предложи бърз достъп до същите услуги и функции без някои от главоболията на персоналните компютри, предаде PC World.

Таблетните компютри на Toshiba с името JournE tablet ще имат 7-инчов сензорен екран (тъчскрийн) и ще са базирани на мобилната платформа Windows Embedded OS. Това означава, че при всяко докосване таблетът ще се включва.

JournE tablet ще може да се свързва с Wi-Fi мрежа и ще поддържа редица медийни формати, включително изображения JPEG, MP3, Windows Media Audio файлове, както и видео файлове с различни разширения.

Достъпът до услуги като YouTube, MSN Messenger и RSS емисии, ще бъде вграден в операционната система, както и Internet Explorer. Таблетните компютри на Toshiba ще имат твърд диск от 1GB, който ще може да се увеличи до 32 GB.

Животът на батерията е около 14 часа, което е много повече от живота на батерията на един лаптоп. Таблетният компютър ще влезе в продажба по-късно през тази година и ще струва 249 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:17 | 04.09.22 г.
fallback