fallback

Globul: Общите ни условия не са по-различни от тези на другите оператори

Вчера Комисията за защита на потребителите обвини оператора, че въвежда неравноправни клаузи в договорите си

17:22 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Общите условия за взаимоотношенията с потребителите на мобилни услуги на Globul са изработени и се прилагат с цел да бъдат защитени интересите на потребителите при пълно спазване на действащото българско законодателство, както и в съответствие на обичайните търговски практики, възприети на българския пазар.

Това се посочва в становище на мобилния оператор във връзка с публикуваното вчера съобщение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за завеждане на иск срещу „Космо България Мобайл” ЕАД.

От комисията обвиняват компанията, че нарушава правата на голяма група потребители чрез въвеждане на неравноправни клаузи в Общите условия на договорите с клиентите й.

От оператора обаче се защитават с твърдението, че „по същество същите клаузи присъстват в Общите условия и на другите български телекомуникационни компании“ и следователно КЗП несправедливо „обвинява” само Globul в прилагането на тези практики.

Globul счита, че становището на КЗП е дискриминиращо, накърнява доброто име на компанията и е подвеждащо за потребителите й, се посочва в съобщението на компанията. Компанията си запазва правото да използва предвидените в закона средства, за да защити интересите на своите потребители, акционери, партньори и служители, казват още от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:09 | 10.09.22 г.
fallback