fallback

Карл Айкан продаде 13 млн. акции от дела си в Yahoo

Книжата са продадени на цени около 15 долара, Айкан обаче е натрупал по-голямата част от дела си, когато акциите са се търгували за около 20 долара

12:25 | 01.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститорът Карл Айкан, който е член на борда на директорите на Yahoo Inc, е намалил дела си в компанията, продавайки близо 13 млн. акции от четвъртък насам, съобщи Ройтерс, позовавайки се на отчет до регулаторните органи.

От Icahn Capital са отчели, че общият дял в Yahoo, собственост на фондове, свързани с Айкан, е намалял до 4,48 на сто от 5,38 на сто към 30 юни.

Продажбата на акциите на Айкан идва месец, след като Yahoo сключи сделка за партньорство с Microsoft Corp, идеята за която беше подкрепена от инвеститора.

От обявяването на сделката акциите на Yahoo са поевтинели с близо 16 на сто.

В отчета за продажбата на акциите се посочва, че Айкан остава оптимистично настроен относно дългосрочните перспективи пред Yahoo. Той е извършил продажбата, за да "балансира" по-добре портфолиото си от технологични акции.

Айкан е продал акциите си между 27 и 31 август на цени между 14,75 и 14,92 долара. Инвеститорът е натрупал по-голямата част от дела си в компанията през май 2008 г., когато акциите й са се търгували на цени около 20 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:36 | 29.08.22 г.
fallback