fallback

Лятото засили интереса към онлайн видео в САЩ

Американците са прекарали средно около 3,5 часа в гледане на онлайн видео през юли, което е ръст от 42% в сравнение с година по-рано

12:11 | 27.08.09 г.

Броят на уникалните потребители на онлайн видео съдържание в САЩ се е увеличил с 14,2% на годишна база през юли до близо 136 млн., сочи измерване на Nielsen. Посетителите са прекарали средно около 3,5 часа в гледане на онлайн видео през юли, което е ръст от 42,2% в сравнение с година по-рано.

Водещият видео сайт според проучването е YouTube – с 104 млн. уникални посетители, следван от Yahoo!, MSN, CNN и Fox Interactive Media, предава eMarketer.

През юни от comScore отчетоха рекорден брой уникални потребители на онлайн видео – 157 млн., като отново водещи бяха сайтовете на Google, Microsoft и Fox Interactive Media. Според компанията активността през месеца се обяснява с няколко необикновени медийни събития, в това число погребението на Майкъл Джексън и размириците в Иран.

Подобни събития имат огромна роля по отнощение на онлайн видео потреблението, като повечето потребители гледат видео новини в рамките на работния ден. По време на встъпването в длъжност на американския президент например от comScore засякоха 45% ръст на уникалните видео посетители между 12 и 13 часа на обяд спрямо предходната седмица.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:26 | 10.09.22 г.
fallback