fallback

На Острова може да спират интернет достъпа за нелегално сваляне на файлове

Правителствата по целия свят се опитват да намерят разрешение на проблема с интернет пиратството с различна степен на успех

19:17 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Да се спира достъпът до интернет на потребители, които постоянно незаконно теглят музика от сайтове за споделяне на файлове като Limewire, предлага британското правителство, съобщи Ройтерс.

Идеята на правителството за справяне с проблема с интернет пиратството е да се изисква от доставчиците на интернет да предприемат действия срещу потребителите, които често свалят файлове, като блокиране на достъпа до такива сайтове, намаляване на скоростта на връзката или дори временно прекъсване на достъпа до интернет.

По-рано от правителството посочиха, че за справяне с проблема са необходими технологични мерки, които може да влязат в сила най-рано през 2012 г.

Сега обаче властите са на мнение, че това е твърде дълъг срок предвид натиска, който пиратството оказва на творците. Новите идеи евентуално ще дадат възможност да се вземат мерки по-бързо, посочват от правителството.

Правителствата по целия свят се опитват да намерят разрешение на проблема с интернет пиратството с различна степен на успех.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 04.09.22 г.
fallback