fallback

LG Display строи завод за екрани с течни кристали в Китай за 3 млрд. долара

Така LG Display се присъединява към други компании от сектора, които разширяват производството и сътрудничеството с Китай

14:55 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на екрани с течни кристали (LCD) LG Display Co. планира да построи завод в Южен Китай, който може да струва над 3 млрд. долара, съобщи Wall Street Journal.

От компанията са обявили, че са подписали необвързващ меморандум за разбирателство с властите в град Гуанджоу за построяването на първия си завод за производство на LCD в Китай.

Така LG Display се присъединява към други компании от сектора, които разширяват производството и сътрудничеството с Китай, за да отговорят на растящото търсене в страната.

От Samsung Electronics Co. също обявиха интереса си за построяване на завод за плоски екрани в Китай, без обаче да уточняват подробности по плана.

В момента двете компании разполагат в Китай със заводи, в които се сглобяват екрани, частите за които се внасят от Южна Корея.

По-рано тази година Китай обяви пакет стимули, чиято цел е да насърчи потребителите в селските райони да купуват повече електроника. Отчасти благодарение на тези мерки, търсенето на LCD телевизори и компютри е било много силно тази година в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:54 | 23.08.22 г.
fallback