fallback

Yahoo! тества платена мейл услуга

За да привлече интереса на потребителите, компанията залага на комбинацията "благотворителност + липса на спам"

10:15 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Искате ли да плащате, за да ползвате мейла си? Според Yahoo! ще има желаещи. Срещу минимална такса компанията ще гарантира, че, без да е нужно използване на спам филтри от потребителя, в пощенската му кутия няма да идват нежелани рекламни съобщения.

Новата пощенска услуга, която в момента се тества от Yahoo!, ще се нарича CentMail. По информация на специализирания сайт Digital Trends всяко изпращане на писмо чрез нея ще се таксува с един цент.

Потребителите ще купуват 500 виртуални монети срещу пет долара, като ще „прикрепят“ по една при всяко изпращане на мейл. Петте долара няма да отиват при Yahoo, а ще са за благотворителност – ще се насочват от самия потребител към избрана от него благотворителна организация. Тези организации обаче ще се подбират от предварително подготвен от Yahoo! списък.

От интернет групата се надяват, че CentMail бързо ще добие популярност заради комбинацията „без спам + благотворителност“. Реакциите в IT форуми и блогове към момента обаче по-скоро противоречат на тези надежди, като най-честият коментар е „Кой ще иска да плаща за услуга, която навсякъде може да получи безплатно?“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 05.09.22 г.
fallback