fallback

Акционери на On2 искат блокиране на придобиването на фирмата от Google

По повод на продажбата са били заведени две дела - в Ню Йорк и Делауер

10:30 | 13.08.09 г.

Акционери в компанията производител на софтуер за компресиране на видео On2 Technologies искат чрез съд блокиране на сделката за придобиването на компанията от Google. По-рано обявената сделка предвижда плащане в акции, като стойността й възлиза на 106,5 млн. долара, припомня SmarTrend.

По повод на продажбата са били заведени две дела - в Ню Йорк и Делауер. Според иска в Делауер от борда на директорите в On2 са се съгласили с условия, които ограничават компанията да търси други купувачи. Делото в Ню Йорк пък възразява срещу плановете за изплащане на премии за задържане на директори на работа и обезщетение в размер на 3-месечна заплата за съкращаването на повечето служители на On2.

В оплакванията се посочва още, че On2 отчита най-добрите си тримесечни резултати от шест тримесечия насам в деня след сключване на сделката.

„Обвиняемите прибързаха да обявят предложената сделка за 0,60 долара на акция на 5 август, преди представянето на положителните финансови резултати следващия ден и по този начин сложиха таван върху цената на акциите на компанията”, се казва в иска, цитиран от Ройтерс.

И по двете дела се иска блокиране на продажбата и отсъждане на понесени щети от инвеститорите. Въпреки това сделката, която се очаква да бъде финализирана през четвъртото тримесечие, трябва да бъде одобрена от акционерите на On2 на датата, която предстои да се насрочи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:04 | 03.09.22 г.
fallback