fallback

General Motors ще продава коли по eBay

Съвместното начинание има за цел да разшири използването на интернет при продажбите на автомобили

17:57 | 10.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Купувачите на нови автомобили вече ще могат да преговарят с дилърите по интернет благодарение на съвместната инициатива на автомобилния концерн General Motors и интернет аукциона eBay. Тя ще стартира в Калифорния през тази седмица, предаде Financial Times.

Промоцията, която първоначално ще продължи до 8 септември, има за цел да разшири използването на интернет при продажбите на автомобили. Около 225 дилъри на Chevrolet, Buick, Pontiac и GMC ще могат да участват в инициативата чрез новата интернет страница gm.ebay.com.

Превозните средства ще бъдат предлагани както в традиционния за eBay Motors формат „Купете сега“, така и чрез обяви от типа „Най-добра оферта“. В първия случай купувачите се съгласяват да платят обявената цена, а във втория те посочват цената, която са склонни да платят, и преговарят онлайн с дилъра.

Чрез уебсайта купувачите ще могат да сравняват цените на отделните дилъри и да получават всякаква информация за автомобила. Те ще са наясно и с това дали даден модел може да участва в програмата на правителството „Кеш за стари коли“, която дава на всеки американец бонус до 4500 долара за покупката на нов, по-икономичен автомобил.

Съвместното начинание е било замислено още в началото на юли като част от преструктурирането на фалиралата компания, която се стреми да си възвърне пазарния дял. Най-голямо е предизвикателството в Калифорния, където продажбите на GM и на другите две автомобилни компании от Детройт изостават значително от тези на азиатските им конкуренти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:54 | 23.08.22 г.
fallback