fallback

Слабите рекламни приходи намаляват печалбата на Time Warner

Нетната печалба на собственика на филмовото студио Warner Bros. пада с 34% на годишна база

16:17 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският медиен холдинг Time Warner, който е собственик на филмовото студио Warner Bros., отчете спад на печалбата си в размер на 34% на годишна база за трите месеца до края на юни. По-слабите приходи от реклама са основната причина за влошаването на финансовите резултати.

Нетната печалба на Time Warner за периода от април до юни намалява до 519 млн. долара, или 43 цента на акция. За сравнение печалбата на медийната компания е била в размер на 792 млн. долара, или 66 цента на акция, за същото тримесечие на 2008 г., предаде Bloomberg.

Като се изключат еднократните ефекти, печалбата на акция възлиза на 45 цента, което се оказа повече от прогнозираните 37 цента на акция. Приходите на Time Warner намаляват с 9% на годишна база до 6,8 млрд. долара, което се оказа по-малко от очакваните 6,97 млрд. долара.

Рекламните постъпления на печатните издания на медийния холдинг намаляват силно и заличават по-високите приходи на телевизионните канали, в това число CNN и TBS. Time Warner планира да отдели своето интернет подразделение AOL в отделна компания до края на тази година.

Преди няколко дни Time Warner закупи обратно дела на Google в капитала на AOL, който възлиза на 5%. Сумата на сделката бе 283 млн. долара, което е много по-малко от цената от 1 млрд. долара, която Google плати за петте процента в капитала на интернет подразделението през 2005 г.

Warner Bros. планира да закупи по-голямата част от активите на фалиралата софтуерна компания Midway Games, която е създател на известната видеоигра Mortal Kombat. Time Warner е предложила 33 млн. долара за голяма част от американските активи на Midway Games.

Книжата на Time Warner поевтиняха с 59 цента до 27,01 долара за акция в края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк. Пазарната капитализация на медийния холдинг се е понижила с над 10% от началото на тази година до 32,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:03 | 06.09.22 г.
fallback