fallback

Dell ще плати 9 млн. долара за уреждане на дело за полова дискриминация

Две бивши служителки на компанията обвиняват ръководството в дискриминационно отношение към жените във връзка със заплатите и повишенията

16:00 | 25.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на персонални компютри Dell Inc. ще плати 9,1 млн. долара за уреждане на дело за полова дискриминация, заведено от две бивши служителки на компанията във федерален съд в Остин, Тексас, съобщи Bloomberg.

От Dell са се съгласили също така да наемат психолог, който да преразгледа практиките на компанията при наемане на служители, както и икономист по въпросите на работната ръка, който да направи препоръки относно изравняване на заплащането за жените служители на някои позиции.

Делото е заведено през 2008 г. от Джил Хъбли, която е била старши стратег в подразделението на Dell в Раунд Рок, Тексас. По-късно към иска се присъединява и Лора Гентър, бивш старши мениджър в същото подразделение на компанията.

Те обвиняват Dell в “систематично отричане на еднаквите възможности за своите служителки” по отношение на заплащането и повишенията. В жалбата им се твърди, че компанията дискриминира жените по отношение на обученията, назначаването на позиции извън САЩ и програмите за квалификация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:48 | 23.08.22 г.
fallback