fallback

Искат ограничаване на Skype в Русия, не можело да се подслушва

Аргументът на желаещите да спрат безплатните разговори е, че специалните служби ще се затруднят с подслушването

11:12 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Развитието на услугата Skype в Русия може да бъде ограничено чрез законодателни промени, предложени от Руския съюз на промишлениците и предприемачите, с цел защита на интересите на руските компании за комуникации, пише Gazeta.ru.

Представителите на тези компании са посочили, че разговорите с използване на Skype не се поддават на подслушване от специалните служби.

Руските телекомуникационни компании прогнозират, че до 2012 г. 40% от телефонния трафик в Русия ще се извършва „чрез Skype, т.е. без всякакъв контрол от страна на държавата, което отсега предизвиква загриженост за възможността за възникване на проблеми във връзка с осигуряване безопасността на държавата“.

Освен това руските мрежови оператори обръщат внимание, че повечето действащи на територията на страната комуникационни марки по интернет като Skype и ICQ са чуждестранни и затова е необходимо да се осигури защитата на националните компании от този сектор. Руските мрежови оператори в същото време признават, че към момента в нито една страна в света не е въведено държавно регулиране, подобно на предлаганото от тях, но в Русия „така или иначе трябва да се обърне внимание на този въпрос“.

Мрежовите оператори в Русия, както и впрочем навсякъде другаде по света, традиционно не одобряват ползването на телефон по интернет, защото услугата е много по-евтина от традиционния разговор по телефона или е изцяло безплатна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:38 | 11.09.22 г.
fallback