fallback

Срив на акциите на AMD след значителна загуба за тримесечието

Производителят на чипове отчита загуба от 335 млн. долара за тримесечието, акциите потъват с 12%

19:47 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на технологичната компания Advanced Micro Devices започнаха днешната търговия с остър спад от над 12 на сто до около 3,60 долара за брой заради оповестения вчера негативен резултат за второто тримесечие на годината.

Загубата на AMD за второто тримесечие на годината възлиза на 335 млн. долара (49 цента на акция). За съпоставимия период на миналата година резултатите бяха още по-слаби, като тогава бе отчетена загъба от 1,19 млрд. долара или 1,97 долара на акция.

Приходите на AMD са се свили с 13 на сто на годишна база до 1,18 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за приходи от 1,13 млрд. долара и загуба от 47 цента на акция, или малко по-слаби от реалните резултати на компанията.

Според пазарни анализатори въпреки големите си усилия да се превърне в стабилен и по-конкурентен играч на пазара на компютърни чипове, компанията си остава плах конкурент на големите фирми.

„Потвърждаваме неутралната си позиция по отношение на акциите на AMD и смятаме, че компанията пое по грешен път към възстановяването си“, заявява анализаторът от Wedbush Патрик Уанг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:46 | 08.09.22 г.
fallback