fallback

IBM пуска новите си сървъри през първата половина на 2010 г.

Пазарът на сървъри UNIX се оценява на 17 млрд. долара, IBM държи 37% от него

09:53 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

IBM предвижда да пусне в продажба новите си сървъри UNIX, използващи микропроцесорите от ново поколение, наречени POWER7, през първото шестмесечие на 2010 г., като целта е да отнеме от пазарния дял на компании като Sun Microsystems и Hewlett-Packard, предаде АФП.

От компанията освен това казват, че клиентите, които дотогава закупят сървъри с чипове POWER6, могат впоследствие да преминат на POWER7 след излизането на продукта на пазара. По този начина американската група се надява да избегне възможността потенциалните клиенти да отложат покупките си за следващата година.

IBM има лидерски позиции при сървърите UNIX, предназначени за високия клас информационни системи и много популярни при компаниите. Този пазар се оценява на 17 млрд. долара. Според изследователската компания IDC делът на IBM от него е 37% през 2008 г., като на второ място се нарежда Sun с 28 на сто.

През миналата седмица от IBM обявиха, че са увеличили пазарния си дял през второто тримесечие, което става за пето поредно тримесечие въпреки спада от 26% на годишна база в приходите от продажби.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:43 | 09.09.22 г.
fallback