fallback

Microsoft ще отваря магазини в близост до Apple

Това ще изостри конкуренцията между технологичните компании, казва оперативният директор на Microsoft

15:10 | 16.07.09 г.

Microsoft планира да отвори през есента свои магазини в близост до търговски обекти на Apple, заяви оперативният директор на Кевин Търнър по време на конференция с международните партньори на Microsoft.

По думите му компанията ще се възползва от търсенето на нейни продукти на ниво продажби на дребно, а близостта до магазините на конкурента ще служи за засилване на конкуренцията между две от най-известните марки в технологичната индустрия.

Компанията разкри плановете си за отваряне на нови магазини още през февруари и назначи нов вицепрезидент - Дейвид Портър, който да ръководи операциите. Първата задача на Портър е била да определи времето, мястото и дизайна на магазините с марката Microsoft.

Подробностите около търговските обекти все още не се съобщават, но по думите на говорител на Microsoft компанията се движи съгласно първоначалния си план откриванията да започнат през есента.

Microsoft и друг път е правила набези в търговията, като през 1999 г. отваря аутлет в Сан Франциско, но след няколко години го затваря, пише PC World.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:44 | 09.09.22 г.
fallback