fallback

Intel работи с Google върху Chrome

Подкрепата на Intel за проекта е важна заради позициите на групата в компютърния сектор: нейните микропроцесори се използват в около четири пети от персоналните компютри по света

14:52 | 10.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият производител на чипове в света – Intel, сътрудничи на Google за разработването на новата операционна система на интернет компанията Chrome. Това съобщи говорител на Intel, цитиран от ComputerWorld.

Подкрепата на Intel за проекта е важна заради позициите на групата в компютърния сектор: нейните микропроцесори се използват в около четири пети от персоналните компютри по света.

Целта на Google е да наложи Chrome OS за използване както на настолни компютри, така и за лаптопи и нетбуци – всички устройства, при които в момента Microsoft Windows има доминиращо присъствие. В същото време обаче с това партньорство Intel определено рискува да развали отношенията си с компанията на Бил Гейтс.

Intel и Microsoft работеха в доста тясно сътрудничество през последните години и спечелиха толкова силни позиции на пазара, че нерядко за техните продукти се използва общото наименование Wintel (от Windows и Intel).

„Работим с Google по редица проекти, включително част от този (Chrome OS). Посветени сме в проекта от известно време“, казват от Intel. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:34 | 20.08.22 г.
fallback