fallback

Козметичен гигант съди Yahoo за нарушаване на права върху търговска марка

Предмет на спора са линковете в персоналните имейли на клиентите на Mary Kay, които препращат към неупълномощени търговци

17:24 | 09.07.09 г.

Американската козметична компания Mary Kay заведе дело срещу Yahoo за нарушаване на правата върху търговската марка с обвинение, че интернет компанията е поставяла линкове към неупълномощени търговци в персоналните имейли, които продавачите от Mary Kay изпращат на своите клиенти. 

„Имейлите, които рекламират продуктите на Mary Kay, са "отвличани" и манипулирани от Yahoo и дават несправедливо предимства на неоторизирани прекупвачи и други конкуренти“, заявяват защитниците на компанията, цитирани от Mediapost.

Компанията настоява пред съда за прекратяване на тези дейности и заплащането на парично обезщетение.

Според показанията Yahoo е започнала да поставя този вид имейл реклами по-рано тази година. От козметичната компания разбират за практиката през пролетта, след като няколко консултанти и служители на компанията забелязват рекламите в имейлите.

Подобни дела са били водени и преди, но те са касаели използване на търговски марки в реклами при търсене и изскачащи прозорци. Случаят с Mary Kay обаче е първият, при който става въпрос за линкове в персонални имейли - разлика, която според някои адвокати ще се окаже важна, защото ще помогне на козметичния гигант да покаже, че такива реклами заблуждават потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:13 | 10.09.22 г.
fallback