fallback

Новият iPhone с 1 млн. продажби за три дни

Новината бе съобщена от самия Стив Джобс, който се върна начело на Apple, макар и тревогите за здравето му още да са на дневен ред

19:36 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Новият модел на мобилния телефон iPhone - 3GS, е продаден в над един милион екземпляра за три дни от пускането си в петък. Това обяви изпълнителният директор на компанията производител Apple Стив Джобс в първия си работен ден след дългото отсъствие от групата, цитиран от Ройтерс.

Въпреки че пускането на новия смартфон не предизвика тази еуфория и дълги опашки, съпътствали излизането на предишния модел, продажбите на Apple през изминалия уикенд надвишиха значително прогнозите на анализаторите, които следят компанията. Някои прогнози дори бяха надскочени двойно.

Групата продава 3GS в САШ на цените на стария модел, докато последният започна да се продава по-евтино. 16-гигабайтовият iPhone 3GS е на цени от 199 долара, а 32-гигабайтовата версия струва 299 долара. Второто поколение на смартфона вече струва 99 долара, като има 8GB памет. В разпространение в понеделник данни от Apple не са включени продажбите на по-старите модели.

Новината даде блестящ старт на работата на Джобс в компанията при завръщането му след продължителното боледуване. В събота Wall Street Journal съобщи, без да посочва източниците си, че изпълнителният директор на Apple е претърпял пред два месеца операция за трансплантация на черния дроб. Според изданието, дори и да се върне на работа, Джобс ще е на непълен работен ден и ще нараства ролята на главния оперативен директор Тим Кук.

Вълненията около новия iPhone и здравословното състояние на харизматичния лидер на Apple се противопоставиха по значение по време на първата за тази седмица борсова сесия, като към момента акциите на групата се понижават. Спадът по позицията е около 2% до 136,68 долара за брой.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:57 | 30.08.22 г.
fallback