fallback

Създадоха първия иракски сайт за електронна търговия

На сайта, кръстен на древен пазар в Багдад, ще му е нужно известно време да пробие в страната, където малък дял хора имат достъп до интернет

10:16 | 20.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Иракски IT експерт създаде първият в страната сайт за електронна търговия, в който ще се продава всичко – от коли до конзоли за видеоигри, съобщи Ройтерс.

Сайтът, който е кръстен на древен пазар в Багдад – Харедж (от арабски вълнение, бунт, безредици), свързва безплатно продавачи и купувачи. Засега обаче предлаганите стоки са малко на брой.

Според създателя на сайта – Мехди ал-Айвади, ще е нужно известно време идеята да си пробие път в страната, където едва малък дял от населението има достъп до интернет.

„В бъдеще, когато кредитните карти станат по-често срещани и се използват повече тук, ще взимаме процент от всяка продажба“, пояснява Айвади плановете си.

Сайтът, който е хостнат на британски сървър, има версия на арабски и кюрдски език и предлага както нови, така и стоки втора употреба. Категориите му включват недвижими имоти, електроника, книги, мебели и превозни средства.

Досега най-популярната секция са колите с 16 оферти. В категорията за недвижими имоти пък се предлага жилище с четири спални за 65 хил. долара.

Айвади планира да предложи в бъдеще и доставки за купувачите, както и някой ден да пробие и на световните пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:34 | 06.09.22 г.
fallback