fallback

БТК прекрати работа със синдикални лидери след сделката за 2be*

Ще употребим всички възможни средства за защита на правата на уволнените синдикалисти и възстановяване на закона, посочват синдикалистите

10:13 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Ръководството на БТК АД е прекратило трудовите правоотношния на синдикални лидери на КТ „Подкрепа“, след като фирмата „Кимимпекс-търговия и лизинг“ ООД (оперираща под марката 2 be) е станала част от БТК, съобщават от синдиката.

От Националната федерация „Съобщения“ на КТ „Подкрепа“ са представили списък на ръководството на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ като начална стъпка към социален диалог и договаряне с компанията.

От БТК обаче са прекратили трудовите правоотношния с посочените в списъка синдикални лидери.

Недопустимо е такова грубо пренебрегване на законите, институциите и синдикатите. Ще употребим всички възможни средства за защита на правата на уволнените синдикалисти и възстановяване на закона, посочват синдикалистите.

Във връзка с изявлението на синдиката от БТК изпратиха следното становище: 

„БТК следва стратегията си за превръщане в клиентски-ориентирана, ефективна и динамична телекомуникационна компания. Като част от тази стратегия БТК извършва преструктуриране, оптимизация на бизнес процеси и технологично обновление. Това са логични бизнес стъпки, особено в период на икономическа рецесия за страната и осъществяване на сливането на компанията с 2be. БТК провежда преструктурирането, като спазва трудовото законодателство и в диалог с всичките си социални партньори.

През изминалите години компанията си партнира успешно със социалните партньори, включително и с КТ „Подкрепа”, и категорично не проявява избирателно отношение към представители на отделни синдикални организации. В резултат на успешното социално партньорство има сключени шест колективни трудови договора, пакет от социални придобивки и справедлива, изключително в интерес на служителите, социална система за обезщетения. В частност КТ „Подкрепа” е страна по колективните договори и участва във всички формати на социалния диалог.

За БТК е приоритет да продължи да бъде фокусирана върху устойчивото развитие на компанията, като само това ще гарантира обслужването на клиентите по най-високи стандарти, успешни бизнес резултати, удолетвореност на служителите и акционерите.“

*Информацията е актуализирана в 14.10 часа

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:34 | 28.08.22 г.
fallback