fallback

М-Тел става и ТВ оператор*

Услугата за разпространение на телевизионно съдържание стартира в София, Варна и Бургас, като стратегията е покритието да бъде поетапно разширявано до национално

16:02 | 26.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Мобилният оператор М-Тел обяви, че започва да предлага и телевизионна услуга. 

Става въпрос за дигитална телевизия и пакет от осем HD канала. Предлага се и излъчването на филми, клипове и анимация по поръчка (video on demand).

От оператора уточниха за Investor.bg, че Нова телевизия, БТВ и БНТ са включени в предлаганите пакети. „Договори са сключени с всички известни български телевизионни канали“, казаха от М-Тел и допълниха, че се водят преговори и с групата канали „Диема”.

Услугата ще стартира първоначално в София, Варна и Бургас, като стратегията е покритието да бъде поетапно разширявано до национално. До края на годината се планира покритие на „всички големи градове“.

По думите на Андреас Майерхофер, главен маркетингов директор на Мобилтел, със старта на услугата, наречена Quarto, компанията „затваря кръга от телекомуникационни услуги, навлизайки и в развлекателната индустрия“.

На въпрос какви са направените и планираните инвестиции за развитие на този проект, от М-Тел казаха само, че на година вложенията за развитието на компанията у нас са около 100 млн. евро.

*Допълнено към 16:30

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:14 | 12.09.22 г.
fallback