fallback

София от птичи поглед онлайн

Вече са публикувани готовите ортофотоснимки на столична община на базата на аерозаснемане в периода април-май 2008

16:29 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Всеки вече има възможност да разгледа цялата Столична община отгоре, след като общинската фирма „ГИС-София” ЕООД завърши публикуването на ортофотоснимките на София в интернет, съобщиха от общината.

От края на февруари поетапно бяха обработвани и публикувани на сайта на фирмата готовите ортофотоснимки на базата на аерозаснемане април-май 2008. Първоначално бе качена само централната част, като постепенно се допълваше информация и за останалите райони.

Ортофотоснимките са с разделителна способност 60 см.

Идеята на информационната система за онлайн достъп до кадастъра на София iSofMap, част от която са и ортофотоснимките, е да облекчава собствениците и всички заинтересовани при получаването на кадастрална и друга географска информация за недвижимите имоти на територията на Столична община, се казва в съобщението.

Във връзка с нов проект между „ГИС–София” и Министерство на земеделието и храните се очаква в най-скоро време тя да бъде допълнена и с информация за земеделските земи, възстановени по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Информацията за границите на земеделските земи ще се визуализира съвместена с кадастралните и регулационни планове. Картата ще може да се разглежда безплатно и ще позволява да се види как е ситуиран даден земеделски имот спрямо регулацията, има ли достъп до него и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 05.09.22 г.
fallback