fallback

Microsoft купува стартираща компания за видео игри

Финансовите условия на сделката не са били разкрити

16:39 | 08.05.09 г.

Microsoft Corp. постигна споразумение за покупка на стартираща компания за видео игри, чийто съосновател и миноритарен акционер е Дон Матрик – мениджър на подразделението за видеоигри на Microsoft, съобщава Wall Street Journal.

Чрез покупката на базираната във Ванкувър BigPark Microsoft ще придобиe контрол над новата игра, която компанията разработва специално за конзолите за видео игри Xbox 360, собственост на Microsoft.

Финансовите условия на сделката не са били разкрити.

Говорителят на Microsoft Дейвид Денис поясни, че Матрик не е участвал в преговорите за придобиването на BigPark и, че идеята за тази сделка е дошла от други служители на компанията.

„Екипът е поразен от креативността и таланта на хората в студиото”, казва Денис. „Мислим, че играта, върху която работят, ще се превърне в хит”.

Мартик участва в създаването на BigPark преди няколко години, след като напуска Electronic Arts. От Microsoft обясняват, че Матрик е признал за инвестицията си в BigPark, преди да бъде назначен за ръководител на подразделението за видео игри преди две години. Неговата позиция на председател на борда на BigPark е била одобрена от Microsoft и е съгласувана със стандартите за бизнес поведение на технологичния гигант.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 31.08.22 г.
fallback