fallback

Създателят на Twitter отрече да има планове за продажба

В момента Twitter е фокусирана върху развитието на собствения си сайт, както и върху това да остане независима, твърди Биз Стоун, един от създателите на платформата

15:29 | 07.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Микроблог платформата Twitter не се продава, твърди един от създателите на Twitter Inc, Биз Стоун, цитиран от Computerworld.com.

По-рано през седмицата стана ясно намерението на Apple да купи Twitter за 700 млн. долара. Тогава беше съобщено, че ръководителите на двете компании водят преговори, които са в напреднал етап, и ако те се увенчаят с успех, то продажбата на Twitter ще бъде оповестена в началото на юни по време на ежегодно провежданата от Apple конференция Worldwide Developers Conference.

В началото на миналия месец се появи информация и че Google има намерение да купи микроблог платформата. Компанията беше готова да заплати около 250 млн. долара за сайта.

През ноември миналата година пък стана ясно, че социалната мрежа Facebook не е успяла да купи Twitter. Социалната мрежата е предложила 500 млн. долара за платформата, като по-голямата част от тази сума е следвало да бъде заплатена под формата на акции на Facebook.

В Twitter, която е една от най-популярните в световен мащаб микроблог платформи, има регистрирани над 7 млн. души. В края на март стана ясно, че компанията планира да предложи на определени клиенти разширен набор от услуги като начин да превърне популярността си в приходи. По думите на Стоун в момента Twitter е фокусирана върху развитието на собствения си сайт, както и върху това да остане независима.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:50 | 06.09.22 г.
fallback