fallback

Вестник от групата на NY Times все по-близо до фалит

Срокът за изработване на план за съкращение на разходите на Boston Globe изтече, споразумение със синдикатите още няма

11:02 | 04.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Издаването на един от вестниците, попадащи в групата на New York Times – Boston Globe, може да бъде прекратено съвсем скоро, съобщава ВВС. Причината за това е, че срокът за постигане на споразумение със синдикатите за съкращение на разходите изтече, а съгласие по въпроса все още липсва.

Според New York Times днес ще бъде изпратен документ до правителството, че бостънското издание ще бъде закрито, тъй като споразумение не може да бъде постигнато. Настояването на собствениците на вестника е да бъдат взети мерки за съкращаване на 20 млн. долара, но синдикатите не са съгласни с това.

Основните разминавания в преговорите са свързани с искането на NY Times да бъдат отменени гарантураните доживотни работни места. Мнението на синдикатите по въпроса е, че това изобщо не може да подлежи на коментар и няма как да бъде договорено, допълва информационната агенция.

Предложението на най-големия от синдикатите – Boston Newspaper Guild е за свиване на разходите с около 10 млн. долара. Това според NY Times е твърде малко, но макар срокът за преговори да е изтекъл в петък, собствениците на бостънския вестник са се съгласили разговорите да продължат и днес.

Очакванията на анализаторите се Boston Globe да отчете загуба от 85 млн. долара през 2009 година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:00 | 12.09.22 г.
fallback