fallback

Свинският грип – новото оръжие на спамърите

От понеделник насам се наблюдава бум на спам съобщенията, посветени на заразата

11:11 | 30.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Притеснени сте от разпространението на свинския грип? Ако отговорът е положителен, не позволявайте на страховете си да ви подлъжат да кликате по линкове по темата, изпратени ви по електронната поща, предупреждават специалисти по IT сигурност.

Все повече спамъри използват проблема „свински грип“, за да си помогнат в привличането на аудитория, твърди в блога си производителят на антивирусен софтуер McAfee.

Преди минали уикенд на практика никой не беше чувал за свински грип. Но от понеделник насам се наблюдава бум на спам съобщенията, посветени на него. Най-голям дял от този вид спам произлиза от Бразилия, но има също и такъв от САЩ и Обединеното кралство.

Сред най-често срещаните заглавия на мейлите са „Мадона се разболя от свински грип!“, „Статистика за разпространението на свинския грип“ и „Свински грип в САЩ“.

Сайтовете, към които водят нежеланите рекламни съобщения, не са задължително свързани с промотиране на лекарства. Част от страниците, на които се озовават потребителите, биха могли да продават съвсем различни продукти.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:29 | 28.08.22 г.
fallback