fallback

Бивш директор на Facebook ще е новият шеф на MySpace

По-рано от MySpace съобщиха, че изпълнителният директор Крис Деуолф напуска поста си

13:53 | 24.04.09 г.

Бившият оперативен директор на Facebook Оуен ван Ната ще стане новият изпълнителен директор на MySpace, след като вчера стана ясно, че постът ще бъде овакантен от Крис Деуолф. Това съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията. 

Ван Ната ще на подчинение на Джон Милър, бившият изпълнителен директор на AOL, който този месец зае поста на директор по дигитални технологии в News Corp. - собственик на MySpace.

Представители на News Corp. и MySpace са отказали да дадат коментар, а Ван Ната не е бил намерен за потвърждение на новината.

Ван Ната става оперативен директор на Facebook през 2005 г., когато сайтът все още е бил затворена мрежа основно за студенти. Той има роля и в експанзията на Facebook и превръщането му в сайт с широка потребителска база. По-късно той поема по-малко значителната позиция на директор, отговарящ за приходите, и впоследствие напуска компанията в началото на 2008 г. След това е назначен за изпълнителен директор на музикалния сайт Project Playlist.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 12.09.22 г.
fallback