fallback

Рекламна агенция пробва да се продаде в eBay

В публикуваната обява се предлагат дялове от по 1% от капитала на фирмата за по 10 хил. евро всеки, което оценява агенцията на 1 млн. евро

10:47 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Малка френска рекламна агенция се обяви за продажба в eBay, но от сайта за онлайн търгове съобщиха, че ще свалят офертата, за която считат, че е в разрез с правилата им, предаде АФП.

„Това, което имахме интерес да направим чрез eBay, е да влезем в директен контакт с хората“, посочва 35-годишният Жереми Дюмон, създател на агенцията, която е на пазара от три години.

В публикуваната обява се предлагат дялове от по 1% от капитала на фирмата за по 10 хил. евро всеки, което оценява агенцията на 1 млн. евро.

Компанията, работеща с фокус върху интернет, е пуснала подобни съобщения и във Facebook, Viadeo и LinkedIn.

Вдъхновение за онлайн офертата Дюмон получил от състезателя по овчарски скок Ромен Меснил, който в началото на април успя да си намери нов спонсор благодарение на eBay.

„Не очакваме да има наддаване“, обяснява Жереми Дюмон, като допълва, че по-скоро иска да получи публичност. По думите му той вече е получил „няколко предложения за партньорство“ вследствие на обявата.

На фона на свиващия се рекламен пазар в условията на криза състоящата се от трима души агенция заявява, че „не е имала парични постъпления през месеците септември, октомври и ноември“ 2008 и преживява началото на 2009 „малко трудно“.

Считайки, че „самата й дейност е застрашена“, ако не успее да набере средства, фирмата смята, че ще има нужда от поне 10 хил. евро, за да „изкара една година“.

От eBay обаче казват, че ще махнат офертата. Дюмон обяснява, че аргументът на сайта е „разрез с правилата“. И веднага допълва, че ще пусне съобщението си на друга платформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:39 | 04.09.22 г.
fallback