fallback

Изпълнителният директор на MySpace напуска поста си

Деуолф, участвал при стартирането на сайта през януари 2004 г., ще остане в борда на MySpace в Китай и ще е стратегически съветник на компанията

10:11 | 23.04.09 г.

Съоснователят на социалната мрежа MySpace Крис Деуолф ще напусне поста на изпълнителен директор на сайта, предава AP.

От News Corp., компанията собственик на MySpace, съобщиха, че решението е било взето по взаимно съгласие между Деуолф и бившия изпълнителен директор на AOL Джонатан Милър, който бе назначен за директор по дигитални технологии в News Corp на 1 април.

Деуолф, участвал при стартирането на сайта през януари 2004 г., ще остане в борда на MySpace в Китай и ще е стратегически съветник на компанията.

Обмислят се и нови задължения за съоснователя Том Андерсън, за когото се предвижда роля в създаването на креативни продукти, казва човек, запознат с обсъжданията.

По думите на Милър новата мениджърска структура ще бъде представена скоро.

Според източника Деуолф, както и Андерсън, имат двугодишни трудови договори за 15 млн. долара. Договорът на Деуолф, който той няма да поднови, изтича през октомври.

Миналата година MySpace бе изпреварена от Facebook по брой потребителите в световен мащаб, като в момента MySpace има 130 млн. потребителите за разлика от конкурента си с 200 млн. потребители.

MySpace все още е най-голямата социална мрежа в САЩ, но регистрирането на нови членове изглежда се забавя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:16 | 08.09.22 г.
fallback