fallback

Сезонният билет на Мадоф за любимия отбор – на търг в интернет?

Пропускът за бейзболните мачове на New York Mets, който струва 80 хил. долара, може да бъде пуснат за продажба в интернет

17:37 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Пропускът на придобилия печална слава измамник Бърнард Мадоф за мачовете на бейзболния отбор New York Mets може да бъде продаден на търг в eBay, съобщава CNBC.

Ликвидаторът на имуществото на Мадоф настоява пред съда за издаване на разрешение за организиране на онлайн аукцион, а средствата от продажбата да бъдат прибавени към парите, които трябва да бъдат разпределени сред измамените клиенти на финансовата пирамида.

Въпреки че ще получи сезонните билети, купувачът обаче няма да се сдобие с точното място на Мадоф. Причината за това е, че ликвидаторът се е споразумял с Mets платинените билети на измамника да бъдат разменени със златни, които са доста по-евтини. В замяна на по-евтините билети в сметката от продажбата на имуществото на Мадоф ще влязат 19 440 долара.

Платиненият билет за стадиона на Mets струва 80 191 долара, докато златните са на цена 60 750 долара, добавя CNBC.

Тъй като билетите са все още на изключителни места и след размяната, виждането на ликвидатора е, че златните билети ще бъдат по-лесни за продажба и към тях ще има по-голям интерес в настоящата икономическа ситуация.

От новия сезон Mets ще играе на нов стадион, наречен Citi Field и разположен в квартала Куинс. Първата домакинска среща е на 13 април. Щастливият купувач на билета на Мадоф ще получи още пропуск за паркиране и достъп до клуба Delta Sky360.

Миналия месец Бърнард Мадоф се призна за виновен в организиране на най-голямата финансова пирамида в историята на Wall Street, като според оценките на специалистите измамата е за 65 млрд. долара. В момента Мадоф е в затвора, като може да се стигне и до доживотна присъда.

Мадоф е известен като фен на Mets, но това не пречи сред измамените да попадне и собственикът на отбора Фред Уилпън.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
fallback