fallback

Ново риалити шоу дава власт на служители да уволняват колеги

В предаването служителите във фирма, изпаднала в затруднение, ще избират и кой да получи намаление или увеличение на заплатата

16:45 | 09.04.09 г.

Нов риалити формат от базирания в Холандия създател на пожъналия международни успехи „Биг Брадър“ ще дава възможност на служителите в компании, които са изпаднали в затруднение в условията на глобална рецесия, да избират кой от колегите им трябва да бъде уволнен.

Във всеки епизод от „Someone's Gotta Go“ (Някой трябва да си отиде), разработен от продуцентската компания Endemol, служителите във фирма с проблеми ще избират кой трябва да получи намаление или увеличение на заплатата и кой трябва да бъде уволнен на базата на информация за заплащане и постижения.

„Това ще бъде интересен експеримент със смяна на властовите роли“, казва говорител на Endemol, която е отчасти собственост на италианската Mediaset, цитиран от Ройтерс.

Endemol е продала формата на Fox Television в САЩ и се надява предаването да бъде излъчвано и в други държави, обяснява говорителят.

Новото предаване доразвива идеи, застъпени в други риалити програми като „The Apprentice“ (Стажантът), което се излъчва по BBC във Великобритания и в САЩ. В него кандидатите трябва да се справят с редица задачи, като наградата е стаж в компания на бизнесмена сър Алън Шугър във Великобритания или при Доналъд Тръмп в САЩ. „Стажантът“ се излъчва и у нас по TV2.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:52 | 01.09.22 г.
fallback