fallback

Производителят на BlackBerry не се плаши от кризата

Research In Motion обяви по-висока печалба от очакванията на анализаторите и изнесе окуражаващи прогнози

15:32 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на смартфоните BlackBerry - Research In Motion (RIM) - обяви по-висока печалба от очакванията на анализаторите и изнесе окуражаващи прогнози въпреки забавянето на световната икономика.

Печалбата на RIM, която вече има общо 25 млн. потребители, възлезе на 518,3 млн. долара (90 цента на акция) за четвъртото финансово тримесечие спрямо 412,5 млн. долара (72 цента на акция) за същия период на предходната година, съобщи Ройтерс. Консенсусните очаквания на експертите бяха за печалба от 84 цента на акция.

Продажбите се равняват на 3,46 млрд. долара, което представлява ръст от 25% спрямо предходното тримесечие и покачване от 84% спрямо същото тримесечие на предходната година.

За настоящото фискално тримесечие, което ще приключи на 30 май, от компанията прогнозират продажби за между 3,3 и 3,5 млрд. долара и печалба на акция в размер на 88-97 цента.

Прогнозите противоречат на изразените опасения от някои анализатори за това, че RIM ще има трудности да продължи растежа си в периода на криза.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:43 | 08.09.22 г.
fallback