fallback

Кой се страхува от едновременно изскачащи интернет прозорци?

В Япония, родината на Годзила, 84,4 на сто от пълнолетните интернет потребители са изпитали поне веднъж страх от интернет

16:07 | 02.04.09 г.

Какво е общото между огромни роботи и чудовища с пипала? Те всички всяват по-малко страх, отколкото интернет, сред японците, пише eMarketer.

Проучване на Marsh Research показва, че 84,4 на сто от пълнолетните интернет потребители в Япония са изпитали поне веднъж страх от интернет.

Страхът има различен интензитет сред японците, като 11,7 на сто признават, че изпитват неистов страх от виртуалната среда, а за 72,7% интернет е в умерена степен плашещ.

Страховитите онлайн преживявания включват множество едновременно изскачащи прозорци, заразяване с компютърен вирус, получаване на сметка от неизвестни покупки, кражба на самоличност и страшни снимки или видео.

Обогатяването на интернет културата обаче не носи утеха за стресираните. Повече от 60 на сто от анкетираните казват, че интернет е толкова плашещ, колкото е бил и предходната година, а 24% твърдят, че е дори по-страшен.

Това обаче не отказва японците от онлайн сърфирането. По оценка на eMarketer 92 млн. души в Япония ще използват интернет поне веднъж месечно през 2009 г., което съответства на близо 73% проникване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 12.09.22 г.
fallback