fallback

Warner Bros. ще продава архивни филми онлайн

Към момента на сайта с архивните филми на Warner има 150 заглавия, като всеки месец към тях ще се добавят по нови 20

21:34 | 23.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Warner Bros. Home Entertainment Group обяви в понеделник, че започва да продава филми на DVD-та и онлайн по поръчка на потребителите, като се предлагат творби отпреди 1986 г. От компанията казват, че така ще задоволят потребителското търсене за стари заглавия, за които няма място на щандовете на магазините.

Към момента на сайта с архивните филми на Warner има 150 заглавия, като всеки месец към тях ще се добавят по нови 20, така че в края на годината да бъде съставен каталог с над 300 филма и телевизионни предавания.

Поръчката на филмите ще става онлайн, като срещу 20 долара и доставката потребителите ще получават DVD с високо качество, обещават от Warner. Срещу около 15 долара пък киноманиаците ще могат да свалят филма на компютъра си.

От компанията казват, че това е инициатива, върху която се работи от три години. По план проектът трябвало да започне през април миналата година, но отнело цяла една допълнителна година, за да се постигне удовлетворително ниво на качеството на записа.

Новините от Warner изглежда допаднаха на инвеститорите, тъй като към момента на щатската борсова сесия акциите на компанията се повишават с 8,4% до ниво от 8,52 долара. Днес имаше и други новини, които станаха причина за оживление по позицията, тъй като компанията майка Time Warner обяви, че купува дял от 31% от медийната група Central European Media Enterprises.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:54 | 08.09.22 г.
fallback