fallback

ЕС въвежда горен праг на месечните залози при онлайн хазарта

Предвижда се и въвеждането на предплатени карти за онлайн хазарт, които да се продават в магазините

20:07 | 09.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Да се проучи възможността за въвеждане на максимална сума, която определено лице може да залага в хазартни игри онлайн рамките на един месец, това се препоръчва в доклад, който ще бъде гласуван във вторник от Европейския парламент (ЕП).

Според доклада е възможно и да се въведат предплатени карти за онлайн хазарт, които да се продават в магазините.

Депутатите привличат вниманието върху достъпа на младите хора до онлайн хазарт и подчертава необходимостта от по-ефикасни проверки на възрастта и от забрана на пробните безплатни залагания в уеб сайтове от страна на малолетни лица.

Онлайн хазартът съществува от 1996 г., когато във Финландия е пусната първата игра. Оттогава пазарът на онлайн хазартни услуги нарасна значително, като представлява приблизително 5% от целия пазар на хазарт в ЕС и е генерирал между 2 и 3 млрд. евро приходи през 2004 г.

Европейските пазари на онлайн хазартни услуги се регулират на национално равнище в съответствие с принципа на субсидиарност. Онлайн хазартът е разрешен в двадесет държави членки на ЕС, докато в седем е забранен. Тринадесет държави членки имат либерализиран пазар, в шест има държавни монополи, а една страна е лицензирала частен монопол.

Някои държави вземат мерки за ограничаване на трансграничното предлагане на онлайн хазартни игри. В резултат на това ЕК е започнала процедури за нарушение срещу десет държави членки с цел проверка дали националните мерки за ограничаване на трансграничното предоставяне на онлайн хазартни услуги са съвместими със законодателството на Общността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:24 | 06.09.22 г.
fallback